Presentation Schedule & Details

Presentation Schedule for 2018 MCO Conference


For an Electronic Schedule with course descriptions Click below:

https://mcoconference2018.sched.com/

 

Faculty Presentations COD Presentations Vendor Presentations

Time

Session Dur HA 430 (35) HH 219 (34) HA 423 (35) HH 302 (25) HH 312 (100) HH308 (30)

COMP LAB

HA 338 (34) HA 327 (20) HA 325 (35)

7:30-8:30am

Registration and Coffee 60 mins Hemenway Labs Atrium

8:30-8:40am

Welcome Address 10 mins Dwight Performing Arts Center

8:40-9:30am

Keynote Address 50 mins

9:40-10:15am

Concurrent Sessions 1 35 mins Instructional Design/Blackboard Support for Faculty and Staff Rolling-out Blackboard Ally at FSU Approaching academic integrity through assessment design Zotero: Citation Management for Research and Instruction
A Conversation with Dan Cohen Donald Kilguss – (Bristol Community College)

Sebastian Velex -(Worcester State University)

Wendy laurin – (Berkshire Community College)

Alejandra Peary – (Massasiot Community College)

Visible Body

10:25-10:45am

Snack; Vendors 20 mins Hemenway Labs Atrium

10:55-11:30am

Concurrent Sessions 2 35 mins Integrating Social Media Into Online Discussion
Accessibility Feedback with Blackboard Ally Get it done! Completion Success Strategies
Hack the System! Common Tools, Innovative Uses Stop shooting terrible videos Digging through Digital Archives: Teaching Historical Research Online
Claire Sanders – (Holyoke Community College)

Judit Torok – (Worcester State University)

Scriyb

11:40am-12:15pm

Concurrent Sessions 3 35 mins Faculty Presence in Online Education
Creating an Undergraduate Online Music Appreciation Course Online Faculty Development for Open Educational Resources The ‘Sage on the Stage’ on Video is still…Just That
Create Video Content For Online Course Easily Claire Thompson – (Northern Essex Community College)

David Kalivas – (Middlesex Community College)

Blackboard Thinking Storm

12:15-1:15pm

Lunch and CODs 60 mins McCarthy Center Dining Annex

1:25-2:00pm

Concurrent Sessions 4 35 mins Online Group Work Challenges and Strategies
Design and Implementation of Blended Online Introductory Accounting Courses Open Pedagogy And the Online Classroom InfoLit Online: Using Credo’s Modules & GotS Extending the Application of Lecture Capture Adapting OER Content for Online Courses Benjamin Bielak- (Framingham State University)

Lance Eaton – (North Shore Community College)

SEAtS Software

2:10-2:45pm

Concurrent Sessions 5 35 mins Compress for Success: Mini-mesters that work!
Teaching Translation Online: Emotions and Collaboration
Creating Accessible Word and PowerPoint Documents
Adapting OER Content for Online Courses Blackboard Transact – Commerce, Security, and Payment Solutions for Higher Ed Portfolium

2:45-3:15pm

Ice Cream and Raffle 30 mins McCarthy Center Forum